Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< March 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Thursday, March 24, 2005
Kenapa? Apa tandanya?

Kadang-kadang, aku tertanya-tanya juga, masa kita tido, kita mimpikan seseorang...adakah seseorang itu sedang mengingati kita? Ada la orang cakap kat aku camtu. Betul ke?

Kalau kita tengah online, tetiba ternampak nick seseorang tu online...pastu hati kita berdebar and nak terus tegur dia...Apa tandanya?...Fall in love ke tu?

Bila kita suka pada seseorang, kenapa kita tak boleh jadi diri kita sendiri di depan dia eh? Adakah perasaan suka tu menghadkan perlakuan sebenar kita?

Jika berlaku banyak persamaan antara kita dengan seseorang yang kita suka ataupun yg kita baru kenali, adakah ianya merupakan satu chemistry untuk memulakan suatu hubungan cinta?

Apa pula tandanya sekiranya kita cuba nak elak daripada seseorang itu, tetapi semakin lama kita nak elak, semakin dekat kita padanya dan semakin sayang. Hairan!

Apa tandanya sekiranya kita bangun pagi teringat pada seseorang, dalam perjalanan pergi kerja teringatkan seseorang, bila keseorangan pasti teringatkan seseorang. Apa makna semua ni?

Soalan terakhir, apa tandanya sekiranya kucing Pak Abu menahan seekor kambing untuk memberi laluan kepada anak-anak buaya yang sedang melintas? Hmmm...


### - Persoalan itu sering di benak pemikiran tetapi masih tiada jawapan. Namun akan ku cari dan mengambil segala risiko yang ada...

Posted at 12:33 am by irwandy

orenz
March 24, 2005   12:29 PM PST
 
tu semua perasaan ko yg ko takleh kasik jawapan.. takder jawapan, sebab kengkadang tu sumer mender tu terjadi dgn sendiri sebab ada hormon yg tiba2 membuak2.. hehhe..

the best way - be urself.. let it out babe.. takyah dok berselindung, cari excuse, ataupon cuba menipu diri sendiri.. at the end of day, diri sendiri gak rugi.. ini hanya satu nasihat.. nak guna ok gak, taknak guna pon ok gak.. its ur call..
mar
March 24, 2005   02:16 PM PST
 
susahnya soalan ko ND.soalan exam pun tak susah camni.hehehe
Bradz
March 24, 2005   02:34 PM PST
 
hahahaha...

Apa tandanya bila cinta aku dihalang oleh abang awek tu? kenapa? kenapa? sedangkan kami pasangan secocok dan bahagia! adakah itu tandanya cinta kami ikhlas dan suci? pelik bukan?
.....NGHAHAHAHAHA


orenz
March 24, 2005   03:08 PM PST
 
mungkin abg itu jeles adiknya yg cute mute itu takkan single lagi.. hahhahaha..
Ap
March 24, 2005   04:24 PM PST
 
jap jap.. ko point out kalau ko mimpi someone tu, makna nye org tu teringat kat ko?? correct me if i'm wrong ;p
erin
March 24, 2005   07:30 PM PST
 
semua jawapan ada dlm diri sendiri ND....kalo berani hadapi risiko tsunami...buatlaa umah tepi pantai...
ND
March 24, 2005   07:41 PM PST
 
haha..bradz, jgn mimpi le ko...huhu...:p

Ap, yeah...kalau kita mimpi someone tu, maknanya org yg kita mimpi tu teringat kat kita...dunno whether it's true or not la...

erin, err...tu kes lain tu..hihi

orenz, i am being myself..sometimes certain things terjadi camtu...huhu..ko pun tgh angau kan?..hahaha..sure ko tau!..:p

hajime aka EG...hahaha...jawapan yg bengong utk soalan yg bengong..hehe

mar, soalan exam mmg senang...soalan tentang kehidupan mmg susah!.. :D
jr
March 24, 2005   08:44 PM PST
 
instinct ko kuat le...satu cinta akan berputik mungkin. mana kita tau kan?
chees
March 24, 2005   09:14 PM PST
 
ko jatuh cinta la...lagi tanak ngaku...ngengenge...:P
Apai
March 25, 2005   03:45 PM PST
 
aku rasa.. tak semestinya u fall in love apa yang ko tanya tu akan berlaku.. remember.. infatuation will always be there.. FIRST!! soo.. kena tau lee bezakan.. as for persamaan tu.. now i tend to believe.. sometimes.. mind kita ni SAJE jek nak menyamakan semuanya.. i dunno how true that is.. but you can analyze it..

and yang mimpi tu.. aku ada gak dengar pasal tu.. tp aku tend to tak nak percaya.. hehe.. sbb mimpi adalah mainan......
intan
March 25, 2005   04:51 PM PST
 
kebiasaannya camtue la andy... orang la yang cakap.... tak tau la paras kebenarannya....




lel
March 28, 2005   10:50 PM PST
 
macam mana nak ilangkan tanda tu?
susah nak idop laaa
dah try clorox pon tak jalan jugak..heh
ND
March 28, 2005   11:07 PM PST
 
hmmm...tu la pasal lel...
thanks for the comments guys
puteri_cahaya
September 25, 2006   06:52 PM PDT
 
erm...kebetulan atau suratan...

kdg2 betul...tapi jgn terlalu berharap sgt k :)
  

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry]