Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< April 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Tuesday, April 05, 2005
I'm Back!

I am back. 3 days 2 nites at the hospital. Yes, sekali lagi kat Gleneagles Intan Hospital, Jalan Ampang tuh lagi sekali!. Busan!
Aku masuk wad kul 1pm hari Ahad. Aku terus masuk emergency. Doktor pakar takde. Yang ada hanya doktor biasa. Aku gi X-Ray dulu. Pastu, doktor tu cadangkan aku masuk wad. Aku pun dpt la bilik nombor 576-1. Baru melepak kat bilik, diorang kasi lunch. Bagus, aku pun tgh lapar. Lepas makan, aku tido dgn tak lena sbb kaki aku berdenyut2. Kul 5pm, doktor pakar tu dtg. Dia kata dah tgk x-ray aku tadi, so, the result was ok. Nothing is broken. Just that I got some severely sprained ankle and some torn ligaments. Dia nasihatkan jgn pijak kaki kiri aku tu kat tanah. Maybe 6-8 weeks baru bleh baik. No need operation. Nanti ia bleh heal itself. Fuhhh...lega bila aku dgr doktor ckp camtu.

Keesokan harinya, hari Isnin. Patutnya aku buat physio belah pagi. Sepanjang hari aku tunggu, kul 3.30pm baru aku dipanggil. Ishhh...tapi takpe sebab ada satu physiotherapist ni cunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn gile!...kekekeke...baik hati dia sanggup amik aku kat bilik and bawak gi tempat physio...pastu urut aku...ajar aku camne nak gunakan tongkat...pastu hantar aku balik bilik dgn gunakan wheelchair...tapi tau, aku syok sendiri je..lagipun dah tu mmg keje dia..hahahahahh...:p

Parents aku dtg kul 4.30pm bawak 20 ketul chicken mcnuggets. Wahhlauwehh..kenyang gile tapi aku simpan utk malam kang and diorang balik kul 5.30pm. Pastu Ap, Dell, Fadh & Ekin datang melawat tatkala aku sedang menikmati steak yg sedap gile yg hospital kasi. Terkejut gak aku. Aku ingatkan tade org nak melawat aku sbb aku tak gitau sgt semua org. Hehehe...Thanks for the buah tangan and thanks for coming! I really appreciate it. Dapat lepas rindu kat korang. Hehehe... :p

Kul 8pm, Sya dtg. Bawak bigmac, french fries, HL Low Fat Milk, apples, pati ikan haruan & some magazines. Mak aiii...makan lagi..hahaha...Sya lepak and borak2 dgn aku sampai kul 9pm. Pastu dia pun balik. Thanks Sya! I really appreciate it!...Malam tu aku tido kekenyangan!

Hari Selasa, aku menunggu dari pagi untuk discharge from the hospital. Makin bosan lak. Doktor tu busy plak. Kul 2pm baru nak dtg. Bila dia dah setuju utk aku kasi aku kuar, baru la aku rasa lega. Tapi kena dtg lagi next 2 weeks. Ishkkk...Bila aku nak balik, baru la nampak nurse yg cun. Dia offer aku nak tolong tolakkan wheelchair yg aku naik sampai ke lobby. Best best! Wangi sungguh dia. Hahahah..tapi aku tu tanggungjawab dia. Takyah le aku nak syok sendiri!..hahah...lagipun, hati aku tetap pada si dia... ;)

So, for these 2-3 weeks, aku kena pakai tongkat. Kaki berbalut dgn supporter. Dapat MC seminggu. Melepak kat umah je la aku. Yeayyy! Tapi esok nak kena gi office jap. Ishkkk...


### - "They who know the truth are not equal to those who love it and those who love it are not equal to those who delight in it." - Confucius

Posted at 08:28 pm by irwandy
(4) Comments  

Sunday, April 03, 2005
Fractured Ankle! Hopefully Not!

Was playing futsal yesterday. Everything was fine but I just can't score some goals. Everybody merungut sbb turf futsal tu licin. Then suddenly, akibat laju sgt, masa tengah nak menggelecek, kaki kiri cam terpeleot...pastu bunyik PRAKKK!!!. Damnnn!!!

There you go. I think my ankle is broken or maybe got some fracture. My left leg takleh nak pijak lantai. My friends pimpin aku keluar. Bukak je kasut, fuhhh..bengkak gile. Sakit gile!!!...aarrgghhh!!!...

Kereta aku jauh, aku mintak tolong si puchong amik kan kereta aku. Pastu siluman(zul), naza & york pimpin aku ke kereta. Thanks a lot guys! Nasib baik kereta aku automatic. Kalau manual?...camne nak tekan pedal clutch dgn kaki kiri?..huhu...

Aku balik terus ke rumah. Amik tongkat. Ayah aku bawak gi klinik. First time in my life, aku terpaksa bertongkat. Sampai je klinik, doktor tgk aku dgn bertongkat...dia terus suruh ayah aku bawak aku gi hospital coz there's nothing he can do. Kaki aku dah start bengkak gile. Doktor tu ckp gi hospital first thing in the morning.

So, today aku kena gi Gleneagles Hospital, Ampang. Jumpa that Sports Injury doctor again! I might be admitted again!!!..kena x-ray, buat MRI lagi...arrghhh..boringnyaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! Baru je bulan Januari hari tu aku masuk hospital sbb knee injury. You can read it here.

Hmmm...we'll see how's everything later. Hopefully seliuh je la. Kalau patah or retak, mau kena operate and berbulan nak sembuh!...Camne dgn kerja aku?..Camne aku nak gi KLD?...Camne nak buat project aku?...ishkkkkkk...

Apa la salah aku. Ada la dosa yang aku telah buat ni. Mungkin juga aku lalai dalam menjalani tanggungjawab sebagai seorang Islam. Mungkin juga Allah mahu menguji aku sebelum aku mendapat sesuatu yang memberikan aku kebahagiaan hidup. Semoga Allah meringankan beban aku. Aku tahu ini semua ujian kecilNya sahaja. Aku meminta ampun padaMu Ya Allah!

So, kalau aku tak update blog ni by this evening, maknanya aku kena admitted la tu. Maybe for few days. Hmm..cya guys when I'm home! Bubbye!

### - People learned from mistakes. So do I. Aduhhh..sakitnya kakiii..

Posted at 07:33 am by irwandy
(13) Comments  

Friday, April 01, 2005
Fallen

Some people when they're in love, they tend to avoid it. They want to avoid to be hurt, to be rejected or something. They wanna make comfortable for themselves and to be at the safer side. And deep inside their heart, they can't avoid it coz it keeps falling faster and faster. But I realized that it hurts more when you love that someone and you never have the courage or you don't want to take the risk to say it out loud to someone you love. Especially when the person you love is in front of you and you just can't say it to that person.

It's been more than a year where people just come and go to love me, to like me. But my heart was numb. I just can't give my heart to somebody whenever my heart feels numb. But for the past few weeks, my heart keeps falling faster. I can't avoid it anymore. I just can't. I hate to say that I hate this feelings. But I can't lie to myself anymore. Well, it's true. I've fallen.

Share my life, take me for what I am coz I'll never change all my colours for you. Take my love, I'll never ask for too much. Just all that you are and everything that you do. I don't really need to look very much further. I don't want to have to go where you don't follow. I won't hold it back again this passion inside. I just can't run from myself and there's nowhere to hide. Don't make me close one more door coz I don't wanna hurt anymore. Don't walk away from me coz I don't have nothing If I don't have you...

### - Sometimes the simplest thing can make us to fall in love...isn't it?

### - It's not April Fool...it's true... ;)

Posted at 09:57 am by irwandy
(10) Comments  

Thursday, March 31, 2005
Ada Orang Angau

Semalam, aku dgn AP (Avuacool) gi dinner kat Nora Tomyam kat Medan Selera, Tmn Melawati. Punya la penuh sampai susah nak carik tempat. At last, ade gak satu tempat kosong. Kitorang pun duduk...lepas aku order, AP pulak order...

AP : ermmm..kasi saya Ayam masak halia, Telur putih dan Nasik Dadar...

Waiter tu pun blur...

Aku : Telur putih??..Nasik Dadar?..ape ko ckp ni AP?..wakakakkaka

AP : ehhh...Telur Dadar and Nasik putih!...silap..silap...

Aku : hahahhahahahahh....ada orang angau!!!...Mmmmbbuuuaarrrrhhahahahha (ikut style Leman gelak)

Takpe AP, aku paham..Pelik. Aku yang jiwa kacau, ko plak mamai & angau...hahaha...relax dude, 2 minggu lagi ko balik Miri...hehe...

Semalam aku baru nak tgk dvd Love Actually...best gilaks...and yes, love actually is all around us. Kinda nice story with some big british stars...kinda sweet...huhu

### - The trouble with love is it doesn't matter how fast you fall, and you can't refuse the call...*sigh*

Posted at 09:21 am by irwandy
(9) Comments  

Wednesday, March 30, 2005
Sesekali Aku Teringat

Tempat Kejadian : Toilet Midvalley Megamall
Tahun Kejadian : 2001

Masa tu aku berambut panjang sampai ke bahu. Aku tak ikat rambut, aku biarkan lepas je. Lepas tgk wayang, aku bergegas ke toilet yg terdekat. Bila dah melepaskan hajat, aku membasuh tangan di sinki yang membelakangkan pintu masuk toilet lelaki. Tiba-tiba aku ternampak ada seorang pakcik ni masuk...dia terkejut..

Pakcik : ehhhh....pakcik salah masuk tandas ke ni...maaf ye nak..

Aku segera menoleh belakang...aku tgk pakcik tu tgk pintu masuk tu balik...dia pun pelik sbb mmg tu tandas lelaki...pastu dia toleh kat aku...

Pakcik : ohhh..laaa..pakcik ingatkan perempuan...hehe...

Kami sama-sama tergelak...termasuk semua orang di dalam toilet tu pun gelak...hampeh btol...sampai hati dia bleh ingat aku ni perempuan?...ish ishhh...tapi lawa jugak rambut aku ye sampai diorang ingat perempuan...hahaha... :p


### - Tiru seperti rambutku...maka tertipulah mereka yg lain...hahaha.. :p

Posted at 10:16 am by irwandy
(5) Comments  

Next Page]