Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< July 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Thursday, July 29, 2004
Color Checking

Color Checking!





Brown Wolf person tend to be cheerful and innocent, yet have something that makes other people difficult to approach you.
Your personality is that you are a not double faced person.
You are very precise and honest.
Once your curiosity is stimulated, you would pursue the matter enthusiastically and thoroughly.
You have the ability to not give up in mid way.
However, your confidence tends to result in unkind attitude towards the others.
Your words can hurt the other people's feelings.
Nevertheless, you respect obligations and have the heart to serve others.
You can not turn down favors.
You tend to take on favors without thinking much about it, and therefore may experience financial loss.
When angry, you tend to get uptight like children.
You don't get attached to the norm of the society or the human relationship.
If you get too strong headed about your own opinion; people may think you as narrow minded man.
The way that you steadily and surely go your own way, will help you gain trust in the society and in organizations.
Although you have good fortune, once you lose your courage, you tend to turn to alcohol and women.
This may lead you to great failure, so be careful.
You are a late starter, so don't rush into things.
It is important to first build foundation when young.



Thanks to Mat_7824 & Aleeya for this...here's the link, you should try it!
http://noracom.net/eng/fortune/color_cheki1.php

Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Wednesday, July 28, 2004
Trip to Langkawi : Day 1

Trip to Langkawi : Tuesday, 20th July 2004

Day 1

Hari ni aku bangun awal. Beg tak pack sepenuhnya lagi. Laptop, digicam, menda-menda kecik lain semua belum pack. Nak carik passport lagi just in case. Halamak…ini la masalahnya bila buat last minute packing…hehe…biasa la aku…sambil-sambil tu online jap. Checking e-mails. Pastu breakfast. Mandi.

 

At 10.45am, bertolak gi KL Sentral, ayah aku hantar. Sampai sana kul 11.15am. Lepas meminta diri untuk pergi, aku pun keluar dari kereta. Terus masuk KL Sentral mencari Kaunter Tiket MAS. Nak buat ticket redemption. Bila dah dapat tiket, aku gi check in. Aaarrghh..kenapa la dapat gate yg…hmmm…nevermind…Then, aku round-round kat KL Sentral tu mencari ATM Maybank. Nasib baik jumpa. Dah la time limited je nih. Lepas tu, aku terus gi beli tiket ERL satu hala. RM35. And aku pun terus naik ERL. Lagi 2 minit je nak bertolak. Tepat kul 11.40am, ERL bertolak ke KLIA.

 

Tepat 12.08pm, ERL sampai di KLIA. Yeahh, 28 minit sahaja ke KLIA. Pastu aku terus carik Burger King untuk lunch. Sambil makan, sambil menulis catatan ni. At 1pm, aku terus pegi ke gate B11. At 1.15pm, dah start boarding. Aku pun masuk airplane MH1442 to Langkawi. Punya la bosan dlm kapal terbang. Kul 1.40pm, baru la nak gerak. Masa dlm airplane, ade satu stewardess cun wooo…cute gile…nama dia Sabrina…hahaha…tak sempat nak ngorat. Aku plak dok sebelah American family. 55 minutes later, aku pun sampai Langkawi. Keluar je dari tempat ketibaan, ramai yg approach tanya aku nak sewa kereta ke tak. Errrkkk…sabar dulu bang…hehe…saya nak check in kat hotel dulu. Kemudian saya call ye…haha…



 

Aku pun terus ke taxi counter utk beli kupon teksi. RM18 from airport to Berjaya Langkawi Resort. 15 minit je jauhnya…mahal gak teksi sini…ishhh…aku pun naik teksi tu sambil borak-borak dgn driver tu…dia kasi tips semua about accommodation kat Langkawi…Akhirnya, sampai gak kat Berjaya Langkawi Resort. Lawa gak tempat nih..tepi laut…terus check in hotel…dpt bilik nombor 2156. It’s a chalet actually…Chalet ni kat lereng bukit tepi pantai…mmg konsep dia lawa gile…korang tgk je la gambar tu…from reception nak ke chalet, kena naik macam golf cart tu utk ke chalet…takde la jauh sgt. Sampai je kat chalet, kena turun tangga and masuk chalet…perrrghhh…lawa gile bilik ni…aku rasa 5 star hotel nih…mmg complete…bukak je balcony, nampak laut skit…wahhh…best best…untung gak dpt chalet kat sini…






 

Aku berehat jap sambil tgk TV…busan plak…aku bukak laptop…mencatat jurnal aku…pastu dlm kul 5.45pm, aku bersiap nak keluar jejalan…aku jejalan kat tepi pantai…amik gambar sana sini…pastu gi kat lobby hotel…amik map and amik gambar area situ sambil survey harga makanan kat restoran hotel tu…waduh…mahal la plak…mana aku nak makan malam ni…pastu aku pun jalan keluar drpd hotel tu…sampai la ke cable car…cable car tu tutup hari ni dgn esok…pastu aku jalan lagi…takde warung langsung!...kebulur le aku nampaknye…pastu aku jalan balik ke hotel…ade la dlm 2-3km aku berjalan…ade awek melayu cute plak kat lobby..dia keje situ..hehe…pastu aku pun masuk bilik aku…berehat jap…pastu call org yg nak sewa kete…aku sewa kancil, aku suh dia dtg kul 7.30pm…RM80 for two days… ok la tu kan…tapi yg malehnya pasal kancil ni…lembab gile…hehe…aku tak confident bawak kancil…aku plak dah le besar..haha…

 

So, dlm 7.45pm, org sewa kete tu dtg…bawak kancil..pastu kitorang gi airport hantar dia jap…pastu aku round-round kat area airport tu…ade la restoran-restoran kat situ tapi aku malas nak berenti…aku jejalan lagi dgn kereta kancil yg aku drive nih…tapi dah malam…gelap wooo…pastu aku singgah kat minimarket…beli air and maggi…pastu gi isi minyak jap…then, terus menuju ke hotel balik…aduhai…busan la plak…aku ingat nak makan maggi…tapi tade selera…aku ingat nak try makan kat café hotel kat sini…Nasi Goreng for RM16…ada ayam..sate & telur goreng…sedap wooo…haha…tapi aku amik air sejuk je...hahahah…

 

Baru sehari kat sini aku rasa busan skit…maybe sebab tempat ni ceruk kat dalam kot…warung makan yg paling dekat kat sini pun 10km away from here…which is tempat yg aku pergi tadi…waduh…aku ingat esok nak call MAS…nak try balik Khamis malam…sebab aku kena hantar kete ni by 8pm kat airport Khamis ni…so, aku ingat nak balik awal kot…tgk la camne…kalau aku rasa dah puas kat sini…aku balik la awal…kalau rasa seronok, aku balik la sabtu…tapi hari sabtu aku nak main futsal!!!...

 

Lepas je makan tadi, aku lepak kat situ jap sambil menaip sesuatu kat laptop aku. Semua tourist pandang je kat aku…apehal lak ni…tak penah tgk laptop ke…maybe diorang heran sbb aku buat keje kat café tu…padahal org dtg situ utk bercuti…bukannya buat keje..hehe…biaq pi la dgn diorang..asalkan tak kacau aku sudah…Pastu, aku pun balik ke bilik dlm kul 10.45pm camtu…bukak je TV..tgk drama bersiri Samarinda- Sephia…dah lama tak tgk drama ni…hari ni episod 3rd last…habis je citer tu…aku mengantuk and terus tido…


 


Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Tuesday, July 27, 2004
Alhamdulillah...

Tuesday, 27th July 2004

Aku baru check exam results 2nd semester...mmg tak disangkakan, aku pass semua!...Alhamdulillah!..credits to my group members...I owe u guys one!!!...Really glad for it!...Aku ingat aku kantoi sebab buat test tah pape tah...hehe...Alhamdulillah!

After class tadi, ade meeting jap...for the subject "Design of Usable Interfaces", must do it before this Saturday...as for Design for Corporate Networks, must do it before Sunday...waduh...byk plak keje...tu yg aku ckp...skang ni bz skit...final year project lagi...ish ishhh...

Lepas meeting tu, aku blah from college...terlintas plak nak gi Mines shopping centre...terus gi tgk citer King Arthur sengsorang...wow..best la citer nih...really worth it...hail King Arthur!...hahaha...Pastu aku pun balik...

Well, tade menda sgt aku nak tulis hari ni...just aku happy sebab dapat result!...hehe...Ok Ciao!

Song of the day...

Sheila Majid - Ku Mohon

Setiap hari kumohon
Agar Kau sentiasa
Memberiku ketenangan dalam hati... kekuatan
Menempuhi segala dugaan yang mencabar ini
Pasti punya ertinya
Engkau beriku harapan
Menjawab segala persoalan
Hadapi semua dengan tenang

Dengan merasa kesyukuran
Ku doa Kau selalu
Mengawasi gerak-geriku
Berkatilah ku penuh rahmat dari Mu

Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku
Untuk menempuhi segala hidup penuh cabaran ini
Oh Tuhan ku berserah segalanya kepadamu
Agar jiwaku tenang dengan bimbingan Mu selalu

Ada kalanya ku merasa hidup ini seperti kaca
Jikalau tidak bersabar
Hancur berderailah akhirnya
Tabahkanlah hatiku
Melalui semua itu... Ooh...
Kuatkanlah
Cekalkanlah diriku
 
Curahkanlah nikmat Mu pada hidupku


Quote of the day...

"We have just enough religion to make us hate, but not enough to make us love one another." - Jonathan Swift

Posted at 11:33 pm by irwandy
(7) Comments  

Monday, July 26, 2004
It's time to get serious...

Monday, 26th July 2004

I went to my college. Meetings and classes...hmm...rasa lega and terang kepala otak utk study...lepas seminggu tak gi class...baru rasa ok right now...

After a week of holiday, it's time to get really serious with my final semester. Just 3 more months to complete my degree. Ya Allah, aku ingin berjaya dalam hidup. Aku ingin menghabiskan pelajaranku tepat pada waktu yang disasarkan. Terangkanlah hati ku dalam mempelajari ilmu-ilmu yang aku pelajari selama 3 bulan ini agar aku dapat mencapai impianku. Amin...

Hmmm..aku harap lepas ni takde apa yg mengganggu aku dlm mengecapi impian yg ingin aku capai...buat orang-orang yg telah byk menyusahkan & menyakitkan diri aku sebelum ni...aku ucapkan terima kasih...walaupun aku jatuh dgn teruk, dugaan demi dugaan yg dialami telah menjadikan aku lebih kuat...Dan kini, aku bangun semula...dan membentuk sebuah kehidupan baru...Aku bukanlah diri aku yg sebelum ini...I'm the new ND...

To whom it may concern, I bet you never tell the true story behind all this...maybe you just telling and showing everyone that I'm the one who supposed to be blame...well, think back...think deeply...semua ni berpunca daripada anda sendiri...and by the way, I owe u nothing...you're the one who owes me your life...2 times...go figure it out...I didn't ask for balasan...but this is not the way to balas someone who saved your life...sooner or later, you will regret...trust me...

To all Teratorians(www.terato.com), I think it's enough for me. Aku dah tak boleh nak organize or even to join u guys for gatherings or events...I will also stop posting at terato forum but InsyaAllah, I will put up something at the forum as my last contribution...I will not terlibat dgn any aktiviti terato...but teratorian friends are still my friends...nak lepak2 tu no hal...futsal still on...I'm sorry for this guys...but I will explain to you guys on my last contribution...I will write an article about it...InsyaAllah...Aku dah taknak buat kesilapan lagi...menjadi mangsa keadaan orang lain...sehingga menjatuhkan diri aku sendiri...dan dia pula pijak kepala kita sedangkan kita kasi the best for them...

errr...my report still tak siap...bz la..project dtg byk plak..hehe...nanti la aku buat esok lusa ke..orait?..Tungguuuuu...


Quote of the day...

"The things that one most wants to do are the things that are probably most worth doing." - Winifred Holtby


Posted at 11:33 pm by irwandy
(6) Comments  

Sunday, July 25, 2004
F1 at Hockenheim, Germany

Sunday, 25th July 2004

Damn it...Michael Schumacher won again for the 11th time this season...Kimi did very well to pressure Michael Schumacher until his rear wing terpelanting...aiyo..damn it...

Well, today I uploaded Langkawi trip pics...pls view it at my fotopages...aight?...ciao...

P/S : Bersabar lah tunggu report Langkawi trip eh...hehe...agak bz skang nih...

Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Next Page]