Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< August 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Sunday, August 01, 2004
Bloggers Picnic Gathering

Sunday, 1st August 2004

Hari bangun awal...si kurekure ni plak kata dia bangun kul 5am...gilo apo..hehe..aku bangun kul 9am...dia kejutkan aku..hahahahh...aku ingatkan dia dalam cengkerang dia lagi...sekali dah keluar plak dr cengkerang...heheheh...pastu breakfast sekali dgn mak ayah aku..sambil borak-borak pasal jepun...sbb adik aku pun bakal gi Jepun next year...dlm kul 10am, kitorang gerak gi KL Sentral...aku hantar kurekure kat situ sbb dia nak check in utk flight malam kang...pastu aku pun balik umah...

Sampai umah je, tgk konsert akademi fantasia semalam punya...mak aku recordkan...overall best gak la konsert kali ni, yg tak bestnya si Linda keluar plak..tah pape la...si Mas plak kena booo...huhu...pastu lepak2 dgn family aku sambil tolong buat keje skit utk diorang...belikan makanan utk family...dlm kul 3pm, aku gerak gi KLCC...ade Bloggers Picnic Gathering...patutnya kul 2.30pm...tapi aku lambat..hehe..sorry la..kena jadi anak mak jap la...eheh...

Sampai je kat pondok tepi jambatan taman klcc tu, kena marah dgn mely...uuwwaaaaa...hehe...sorry le dik...lambat skit..eheh....pastu tgk yg dah sampai, yan, mely, nuar, ana, iena, atoi, dale, lin & eisya...pastu kawan mely lak dtg...then semua dah lapar, aku, yan & nuar gi beli kfc...thanks to Sham..manager KFC klcc sbb sponsor 9 ketul ayam, 2 large coleslaw, 2 large whipped potato & 2 large french fries...tapi satu bucket tu kena beli sendiri la...tapi no hal..takkan nak harap free je semua..eheh...pastu gi beli air kat cold storage and some snacks...then gi kat pondok tu balik...pastu kurekure dah sampai situ plak...dia balik dr lunch dgn ciknana, shay, sayapdewa and other bloggers yg kurekure claimed sebagai kakak2 angkat dia..heheh...

Then, ciknana, sayapdewa & shay dtg join kitorang...Pastu mula la aktiviti makan...lin, eisya & lenz dtg bawak kek birthday utk yan, iena, rudy and sape lagi eh...lupe lak..heheh...ayam plak byk lagi yg tinggal...si atoi & yan plak asik gelak je...tah ape la diorang pk..hahahah...atoi cakap "layu"...yan gelak...double meaning ke...hehehe...pastu main game ramai-ramai...game Buaya Biawak, Bantal & Zoom...yeayyy..aku menang game Zoom dgn mengalahkan ana..heheh...pastu sessi bergambar...berkemas...dlm kul 6.45pm, ramai2 gerak gi dlm KLCC..tgk si Ezlynn nyanyi lagu I Will Survive sempena fashion show kat situ...Lepas Maghrib, kitorang pun cau balik ke rumah memasing...

Balik je rumah, aku sambung buat keje aku yg tergendala...nak presentation lusa nih...huhu...dah siap, pastu surfing jap...then tido...anyway, gathering hari ni mmg best...seronok gile...kali ni aku tak bawak camera sbb adik aku guna gi PD...so, nak tgk pics, gi masuk blog yan, mely, lin & atoi...thanks to all bloggers!...


No quote of the day for time being...



Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Saturday, July 31, 2004
Futsal time...

Saturday, 31st July 2004

Hari ni sepanjang hari aku dok rumah je...masa petang plak, si Mat_7824 dtg...borak2 dgn aku kat halaman rumah...sampai la kul 7pm...dia pun blah nak balik umah pastu nak gi main futsal sekali...ayah aku plak baru balik dr pasar malam...hmm, makan dulu ayam goreng yg dibeli kat pasar malam...dah lama tak makan ayam goreng pasar malam..hehehe...Lepas Maghrib, aku pun gi hantar kuih yg orang order kat keramat..pastu terus gi sportsplanet sunway...

Sampai je dah kul 8.45pm...main kul 9pm-11pm...hari ni main cam tak puas sgt sbb ramai org..hehe..ade 4 team...seeloknya main 3 team pun dah cukup...but ramai-ramai mmg seronok tapi just tak puas je...tu je...eheh...pape hal pun, dpt gak score gol solo yg tak disangkakan..:D...

Seperti yg dijanjikan, kurekuresakti call aku dlm kul 11.15pm...time tu aku tgh mandi kat sportsplanet tuh!..hahahh...dia baru balik dari Jepun...kawan dia amik kat KLIA and masa dia call aku, dia kat Ukay Perdana...so, lepas mandi, aku pun terus amik dia...tatty, azwan, manzek, wani, mat, puchong, siluman semua gerak gi 222 terus...dah amik kurekure, aku pun gi mapley 222...kitorang lepak kat situ sampai kul 2am...pastu kurekure balik dgn aku sbb dia tido kat umah aku...kitorang tido pun kul 3.30am...borak2 jap...sambil usha barang2 electronics jepun kat website yg dia tunjuk...murah gile...huhu...


No quote of the day for time being...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Friday, July 30, 2004
Operate

Friday, 30th July 2004

Hari ni member aku operate lutut dia kat hospital UM?..aku pun tatau..hehe...dah 5 bulan tunggu, baru la dpt nak operate..biasa la kerajaan...ni semua pasal dia main futsal dgn aku dulu..hahahah...bukan aku yg rembat kaki dia...tah ape kena tah dia...kaki dia takleh nak straight...nama dia Khalid...kawan skolah aku since form 2...dok kat dlm kawasan rumah yg sama...so, selalu balik naik bas dgn dia la...main bola pun sama2 kat padang J, Taman Melawati dulu...dia ni pun geng CS(Counterstrike) aku bebaru ni..hahaha...

Anyway, tak sabar nak main futsal esok...si puchong plak tgh bersemangat nak kacau si manzek..hahahah...ok..tu je la citer aku hari ni...aku blur..cau...

No quote of the day for time being...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Thursday, July 29, 2004
Color Checking

Color Checking!





Brown Wolf person tend to be cheerful and innocent, yet have something that makes other people difficult to approach you.
Your personality is that you are a not double faced person.
You are very precise and honest.
Once your curiosity is stimulated, you would pursue the matter enthusiastically and thoroughly.
You have the ability to not give up in mid way.
However, your confidence tends to result in unkind attitude towards the others.
Your words can hurt the other people's feelings.
Nevertheless, you respect obligations and have the heart to serve others.
You can not turn down favors.
You tend to take on favors without thinking much about it, and therefore may experience financial loss.
When angry, you tend to get uptight like children.
You don't get attached to the norm of the society or the human relationship.
If you get too strong headed about your own opinion; people may think you as narrow minded man.
The way that you steadily and surely go your own way, will help you gain trust in the society and in organizations.
Although you have good fortune, once you lose your courage, you tend to turn to alcohol and women.
This may lead you to great failure, so be careful.
You are a late starter, so don't rush into things.
It is important to first build foundation when young.



Thanks to Mat_7824 & Aleeya for this...here's the link, you should try it!
http://noracom.net/eng/fortune/color_cheki1.php

Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Wednesday, July 28, 2004
Trip to Langkawi : Day 1

Trip to Langkawi : Tuesday, 20th July 2004

Day 1

Hari ni aku bangun awal. Beg tak pack sepenuhnya lagi. Laptop, digicam, menda-menda kecik lain semua belum pack. Nak carik passport lagi just in case. Halamak…ini la masalahnya bila buat last minute packing…hehe…biasa la aku…sambil-sambil tu online jap. Checking e-mails. Pastu breakfast. Mandi.

 

At 10.45am, bertolak gi KL Sentral, ayah aku hantar. Sampai sana kul 11.15am. Lepas meminta diri untuk pergi, aku pun keluar dari kereta. Terus masuk KL Sentral mencari Kaunter Tiket MAS. Nak buat ticket redemption. Bila dah dapat tiket, aku gi check in. Aaarrghh..kenapa la dapat gate yg…hmmm…nevermind…Then, aku round-round kat KL Sentral tu mencari ATM Maybank. Nasib baik jumpa. Dah la time limited je nih. Lepas tu, aku terus gi beli tiket ERL satu hala. RM35. And aku pun terus naik ERL. Lagi 2 minit je nak bertolak. Tepat kul 11.40am, ERL bertolak ke KLIA.

 

Tepat 12.08pm, ERL sampai di KLIA. Yeahh, 28 minit sahaja ke KLIA. Pastu aku terus carik Burger King untuk lunch. Sambil makan, sambil menulis catatan ni. At 1pm, aku terus pegi ke gate B11. At 1.15pm, dah start boarding. Aku pun masuk airplane MH1442 to Langkawi. Punya la bosan dlm kapal terbang. Kul 1.40pm, baru la nak gerak. Masa dlm airplane, ade satu stewardess cun wooo…cute gile…nama dia Sabrina…hahaha…tak sempat nak ngorat. Aku plak dok sebelah American family. 55 minutes later, aku pun sampai Langkawi. Keluar je dari tempat ketibaan, ramai yg approach tanya aku nak sewa kereta ke tak. Errrkkk…sabar dulu bang…hehe…saya nak check in kat hotel dulu. Kemudian saya call ye…haha…



 

Aku pun terus ke taxi counter utk beli kupon teksi. RM18 from airport to Berjaya Langkawi Resort. 15 minit je jauhnya…mahal gak teksi sini…ishhh…aku pun naik teksi tu sambil borak-borak dgn driver tu…dia kasi tips semua about accommodation kat Langkawi…Akhirnya, sampai gak kat Berjaya Langkawi Resort. Lawa gak tempat nih..tepi laut…terus check in hotel…dpt bilik nombor 2156. It’s a chalet actually…Chalet ni kat lereng bukit tepi pantai…mmg konsep dia lawa gile…korang tgk je la gambar tu…from reception nak ke chalet, kena naik macam golf cart tu utk ke chalet…takde la jauh sgt. Sampai je kat chalet, kena turun tangga and masuk chalet…perrrghhh…lawa gile bilik ni…aku rasa 5 star hotel nih…mmg complete…bukak je balcony, nampak laut skit…wahhh…best best…untung gak dpt chalet kat sini…






 

Aku berehat jap sambil tgk TV…busan plak…aku bukak laptop…mencatat jurnal aku…pastu dlm kul 5.45pm, aku bersiap nak keluar jejalan…aku jejalan kat tepi pantai…amik gambar sana sini…pastu gi kat lobby hotel…amik map and amik gambar area situ sambil survey harga makanan kat restoran hotel tu…waduh…mahal la plak…mana aku nak makan malam ni…pastu aku pun jalan keluar drpd hotel tu…sampai la ke cable car…cable car tu tutup hari ni dgn esok…pastu aku jalan lagi…takde warung langsung!...kebulur le aku nampaknye…pastu aku jalan balik ke hotel…ade la dlm 2-3km aku berjalan…ade awek melayu cute plak kat lobby..dia keje situ..hehe…pastu aku pun masuk bilik aku…berehat jap…pastu call org yg nak sewa kete…aku sewa kancil, aku suh dia dtg kul 7.30pm…RM80 for two days… ok la tu kan…tapi yg malehnya pasal kancil ni…lembab gile…hehe…aku tak confident bawak kancil…aku plak dah le besar..haha…

 

So, dlm 7.45pm, org sewa kete tu dtg…bawak kancil..pastu kitorang gi airport hantar dia jap…pastu aku round-round kat area airport tu…ade la restoran-restoran kat situ tapi aku malas nak berenti…aku jejalan lagi dgn kereta kancil yg aku drive nih…tapi dah malam…gelap wooo…pastu aku singgah kat minimarket…beli air and maggi…pastu gi isi minyak jap…then, terus menuju ke hotel balik…aduhai…busan la plak…aku ingat nak makan maggi…tapi tade selera…aku ingat nak try makan kat café hotel kat sini…Nasi Goreng for RM16…ada ayam..sate & telur goreng…sedap wooo…haha…tapi aku amik air sejuk je...hahahah…

 

Baru sehari kat sini aku rasa busan skit…maybe sebab tempat ni ceruk kat dalam kot…warung makan yg paling dekat kat sini pun 10km away from here…which is tempat yg aku pergi tadi…waduh…aku ingat esok nak call MAS…nak try balik Khamis malam…sebab aku kena hantar kete ni by 8pm kat airport Khamis ni…so, aku ingat nak balik awal kot…tgk la camne…kalau aku rasa dah puas kat sini…aku balik la awal…kalau rasa seronok, aku balik la sabtu…tapi hari sabtu aku nak main futsal!!!...

 

Lepas je makan tadi, aku lepak kat situ jap sambil menaip sesuatu kat laptop aku. Semua tourist pandang je kat aku…apehal lak ni…tak penah tgk laptop ke…maybe diorang heran sbb aku buat keje kat café tu…padahal org dtg situ utk bercuti…bukannya buat keje..hehe…biaq pi la dgn diorang..asalkan tak kacau aku sudah…Pastu, aku pun balik ke bilik dlm kul 10.45pm camtu…bukak je TV..tgk drama bersiri Samarinda- Sephia…dah lama tak tgk drama ni…hari ni episod 3rd last…habis je citer tu…aku mengantuk and terus tido…


 


Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Next Page]