Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< August 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Tuesday, August 03, 2004
Semusim telah ku lalui...

Tuesday, 3rd August 2004

Aku tak berapa sihat hari ni...busan lak tu..tetiba groupmate aku sms aku suh dtg kolej asap...aku pun kelam kabut gi...rupanya ada presentation hari ni...ish ish...semalam dah le aku tak gi class sbb demam gak...ermmm...dlm kul 4pm, habis presentation...pastu rasa ok lak badan aku tapi masih lagi rasa lemah la...aku call Faris...pastu kitorang gi Mines...saje lepak2 sambil minum2 kat sana...dah lama tak jumpa dia...

Pastu aku balik...rest jap...pastu buat keje skit...and now here I am...aku tatau rasa lemah je badan nih...sejak semalam demam...aku pun tatau apsal this year byk sgt aku jatuh demam...selalunya 2 tahun sekali aku demam...paling kerap pun, setahun sekali...ish ish...heran...

Song of the day...yeah, semusim telah ku lalui...dalam keadaan yg tunggang langgang dan penuh cabaran...sakit, geram, marah...u name it...as I told you guys before, I will reveal the truth behind all this...so to that person, u better watch out...;)

Marcell - Semusim

 

Semuanya telah terjadi

cintaku telah pergi

dan kini kusendiri

tanpa dirimu lagi

tak mudah menepis cerita indah

 

Semusim telah kulalui

telah kulewati

tanpa dirimu

tetapi bayang wajahmu

masih tersimpan di hati

 

Tak pernah kubayangkan

kau putuskan cintaku.

ku coba tuk lupakan

semua tentang dirimu

tak mudah bagiku melupakan mu



Quote of the day…

 

“Try not to become a man of success but rather to become a man of value.” – Albert Einstein


Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Monday, August 02, 2004
Mixture of feelings...

Monday, 2nd August 2004

"Lying in my bed I hear the clock tick and think of you. Turning in circles confusion is nothing new. Flashback to warm nights almost left behind, suitcase of memories..."

"You used to captivate me by your resonating light, now I'm bound by the life you left behind. Your face it haunts my once pleasant dreams, your voice it chased away all the sanity in me. When you cried I'd wipe away all of your tears, when you'd scream I'd fight away all of your fears and I held your hand through all of these years..."
 
"At first I was afraid, I was petrified, I kept thinking I could never live without you by my side. But then I spent so many nights just thinking how you'd done me wrong, I grew strong, I learned how to get along. It took all the strength I had, just not to fall apart, I'm trying hard to mend the pieces of my broken heart, And I spent oh so many nights just feeling sorry for myself, I used to cry, But now I hold my head up high..."


Such a beautiful lyrics...which means a lot to me. This is what I feel now. A mixture of feelings that lays in my heart...*sigh*...

How does it feels when you're a father/mother...you give so much love to your son, you care for your son...you help them to grow to become successful person....you sacrifice everything for your son...but you end up in Rumah Orang Tua or your son ignores you or you've been left behind or you've been thrown away...how would you feel?...That's the same feeling that I feel now...Only Allah knows...

How does it feels when you're being cheated by someone's hidden talent where he/she can really act and pretending all the time...acted really good that makes u fall in love with him/her...

How does it feels when someone took all your friends away and he/she put yourself to blame while you're not?...What will you do?...Revenge?...Tell the truth to everybody?...

Tell me, how would you feel?...TQ...


Quote of the day...

"A good man would prefer to be defeated than to defeat injustice by evil means." - Sallust

Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Sunday, August 01, 2004
Bloggers Picnic Gathering

Sunday, 1st August 2004

Hari bangun awal...si kurekure ni plak kata dia bangun kul 5am...gilo apo..hehe..aku bangun kul 9am...dia kejutkan aku..hahahahh...aku ingatkan dia dalam cengkerang dia lagi...sekali dah keluar plak dr cengkerang...heheheh...pastu breakfast sekali dgn mak ayah aku..sambil borak-borak pasal jepun...sbb adik aku pun bakal gi Jepun next year...dlm kul 10am, kitorang gerak gi KL Sentral...aku hantar kurekure kat situ sbb dia nak check in utk flight malam kang...pastu aku pun balik umah...

Sampai umah je, tgk konsert akademi fantasia semalam punya...mak aku recordkan...overall best gak la konsert kali ni, yg tak bestnya si Linda keluar plak..tah pape la...si Mas plak kena booo...huhu...pastu lepak2 dgn family aku sambil tolong buat keje skit utk diorang...belikan makanan utk family...dlm kul 3pm, aku gerak gi KLCC...ade Bloggers Picnic Gathering...patutnya kul 2.30pm...tapi aku lambat..hehe..sorry la..kena jadi anak mak jap la...eheh...

Sampai je kat pondok tepi jambatan taman klcc tu, kena marah dgn mely...uuwwaaaaa...hehe...sorry le dik...lambat skit..eheh....pastu tgk yg dah sampai, yan, mely, nuar, ana, iena, atoi, dale, lin & eisya...pastu kawan mely lak dtg...then semua dah lapar, aku, yan & nuar gi beli kfc...thanks to Sham..manager KFC klcc sbb sponsor 9 ketul ayam, 2 large coleslaw, 2 large whipped potato & 2 large french fries...tapi satu bucket tu kena beli sendiri la...tapi no hal..takkan nak harap free je semua..eheh...pastu gi beli air kat cold storage and some snacks...then gi kat pondok tu balik...pastu kurekure dah sampai situ plak...dia balik dr lunch dgn ciknana, shay, sayapdewa and other bloggers yg kurekure claimed sebagai kakak2 angkat dia..heheh...

Then, ciknana, sayapdewa & shay dtg join kitorang...Pastu mula la aktiviti makan...lin, eisya & lenz dtg bawak kek birthday utk yan, iena, rudy and sape lagi eh...lupe lak..heheh...ayam plak byk lagi yg tinggal...si atoi & yan plak asik gelak je...tah ape la diorang pk..hahahah...atoi cakap "layu"...yan gelak...double meaning ke...hehehe...pastu main game ramai-ramai...game Buaya Biawak, Bantal & Zoom...yeayyy..aku menang game Zoom dgn mengalahkan ana..heheh...pastu sessi bergambar...berkemas...dlm kul 6.45pm, ramai2 gerak gi dlm KLCC..tgk si Ezlynn nyanyi lagu I Will Survive sempena fashion show kat situ...Lepas Maghrib, kitorang pun cau balik ke rumah memasing...

Balik je rumah, aku sambung buat keje aku yg tergendala...nak presentation lusa nih...huhu...dah siap, pastu surfing jap...then tido...anyway, gathering hari ni mmg best...seronok gile...kali ni aku tak bawak camera sbb adik aku guna gi PD...so, nak tgk pics, gi masuk blog yan, mely, lin & atoi...thanks to all bloggers!...


No quote of the day for time being...



Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Saturday, July 31, 2004
Futsal time...

Saturday, 31st July 2004

Hari ni sepanjang hari aku dok rumah je...masa petang plak, si Mat_7824 dtg...borak2 dgn aku kat halaman rumah...sampai la kul 7pm...dia pun blah nak balik umah pastu nak gi main futsal sekali...ayah aku plak baru balik dr pasar malam...hmm, makan dulu ayam goreng yg dibeli kat pasar malam...dah lama tak makan ayam goreng pasar malam..hehehe...Lepas Maghrib, aku pun gi hantar kuih yg orang order kat keramat..pastu terus gi sportsplanet sunway...

Sampai je dah kul 8.45pm...main kul 9pm-11pm...hari ni main cam tak puas sgt sbb ramai org..hehe..ade 4 team...seeloknya main 3 team pun dah cukup...but ramai-ramai mmg seronok tapi just tak puas je...tu je...eheh...pape hal pun, dpt gak score gol solo yg tak disangkakan..:D...

Seperti yg dijanjikan, kurekuresakti call aku dlm kul 11.15pm...time tu aku tgh mandi kat sportsplanet tuh!..hahahh...dia baru balik dari Jepun...kawan dia amik kat KLIA and masa dia call aku, dia kat Ukay Perdana...so, lepas mandi, aku pun terus amik dia...tatty, azwan, manzek, wani, mat, puchong, siluman semua gerak gi 222 terus...dah amik kurekure, aku pun gi mapley 222...kitorang lepak kat situ sampai kul 2am...pastu kurekure balik dgn aku sbb dia tido kat umah aku...kitorang tido pun kul 3.30am...borak2 jap...sambil usha barang2 electronics jepun kat website yg dia tunjuk...murah gile...huhu...


No quote of the day for time being...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Friday, July 30, 2004
Operate

Friday, 30th July 2004

Hari ni member aku operate lutut dia kat hospital UM?..aku pun tatau..hehe...dah 5 bulan tunggu, baru la dpt nak operate..biasa la kerajaan...ni semua pasal dia main futsal dgn aku dulu..hahahah...bukan aku yg rembat kaki dia...tah ape kena tah dia...kaki dia takleh nak straight...nama dia Khalid...kawan skolah aku since form 2...dok kat dlm kawasan rumah yg sama...so, selalu balik naik bas dgn dia la...main bola pun sama2 kat padang J, Taman Melawati dulu...dia ni pun geng CS(Counterstrike) aku bebaru ni..hahaha...

Anyway, tak sabar nak main futsal esok...si puchong plak tgh bersemangat nak kacau si manzek..hahahah...ok..tu je la citer aku hari ni...aku blur..cau...

No quote of the day for time being...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(1) Comments  

Next Page]