Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< August 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Sunday, August 08, 2004
Stupid decision by AF & Astro

Sunday, 8th August 2004

What the hell...kalau kita fikir secara logik kan, kemasukan kembali seorang pelajar AF yg terkeluar sebelum ni hanya akan membuatkan undian menjadi kucar-kacir terhadap 5 finalis yg sedia ada...dan seperti yg dijangkakan, Linda dapat masuk balik setelah mendapat undian yg tertinggi...dan sudah tentu apabila Konsert Akhir AF nanti, tidak mustahil jika Linda yg akan mendapat undian yg tertinggi...dan terus menjuarai AF2 ini. Bagi aku, tak perlu untuk ambil balik pelajar yg sudah terkeluar kerana itu kehendak voters yg bangang-bangang. Dan itu merupakan situasi yg dramatik untuk AF dan akan melonjakkan bilangan penonton AF. That's one of the strategy.

Apa yg dimaksudkan dgn kucar-kacir tadi adalah...kemasukan Linda akan mengacau bilangan peratus undi masa final nanti. Kalau ikutkan para penonton yg emosi, mungkin ramai yg akan vote Linda untuk mengelakkan dia berada di bawah...mungkin penonton juga akan sekali lagi terlupa utk vote 5 pelajar yg mempunyai ciri-ciri sebagai juara. Dan semua ini akan membuatkan 5 finalis tadi menjadi mangsa keadaan ini. Aku bukan tak suka Linda, tapi dia nyanyi sengau. Aku lagi suka Farah jadi juara. Biar gedik macam mana pun, asalkan bleh nyanyi dgn baik.

Aku ada dgr cerita, Encik Julian AF, telah diberhentikan setelah mendapat complain yg Linda telah diraba or diganggu secara sexual oleh Encik Julian. Kalau kita perasan, masa konsert semalam mana dia ada. Dan ini secara tidak langsung, kita boleh membuat andaian bahawa pihak AF ingin memasukkan Linda semula untuk mengelakkan berita yg memalukan ini tersebar kepada pihak media. Tapi ni tak confirm la..just andaian je...

Pape hal pun, aku tak setuju kemasukan Linda ke peringkat akhir. Sedikit sebanyak, keadaan ini telah melanggar format asal AF. Well, aku takde kuasa la nak tentukan. Tapi setakat aku bleh kasi pendapat je. Anyway, aku dapat tiket konsert final AF!...yeahhh...free lak tu..heheh...InsyaAllah aku gi nanti!...So, vote for Farah, Zahid & Bob!...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Saturday, August 07, 2004
Menaruh Harapan

Saturday, 7th August 2004

Hari ni main futsal kat Rio de Futsal kat belakang Summit USJ 8pm-10pm...aduh...kaki aku injured la plak...main kat pitch grass...best gak..hehe...lepas habis je...kebetulan AF dan nak umumkan sape keluar minggu ni, so stay kejap tgk...yesss..MAS akhirnya keluar!...haha...but pengumuman yg ditunggu-tunggu, 7 pelajar yg terkeluar bleh masuk balik as 6th finalist berdasarkan undian...aku rasa Linda yg masuk la tu...

Pastu Muaz ajak kitorang gi Carlos USJ...dia belanja makan...rupanya dia dah nak gi US sambung study Jumaat nih...ishk ishk...we're gonna miss you Muaz!...tak dpt la main futsal lagi dgn ko..ishk ishk...Good Luck bro!

Lagu utk hari ni...penuh makna...renungi liriknya...

Zaiton Sameon - Menaruh Harapan

Sepanjang perjalanan ini
Lembah dan lurah ku lewati
Ketenangan yg ku cari
Belum ku temui

Ku menghimpun doa bertahun
Mencari pepohon nan rimbun
Bertemu dahan nan rapuh
Tempat ku berteduh

Dulu aku sendiri
Kini masih sendiri
Hadapi hidup ini
Susah senang diriku
Tak bertempat mengadu
Seperti burung kepatahan sayap
Di hati kecil ku menaruh harapan...

Selagi hidup belum sudah
Aku akan terus melangkah
Ku yakin rahmat buatku
Di hadapan menunggu...


Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Friday, August 06, 2004
Genap setahun

Friday, 6th August 2004

Hari ni genap setahun terhadap satu kejadian setahun yg lepas. Tak perlu aku ceritakan tapi cukup sekadar aku katakan bahawa ianya adalah satu titik permulaan hidup baru.

Well, hari ni got nothing to do...just that tadi aku gi amik adik aku kat UM after Solat Jumaat...pastu jem gile nak balik...hampesh...dah le lapar gile...tension btol time drive tadi...sampai je rumah...lunch jap...pastu lepak2...pastu mak aku suh kuar gi kedai jap...pastu aku ronda2 naik skuter round2 kat sini...

Malam plak, gi lepak kat Hartamas Square dgn bebudak clique after kenduri tahlil kat rumah Badri kat subang...Abu, Kasim, Fariq, Core, Hairul, Zaffur, Dex...semua ada except for Badri...lepak sampai kul 12.30am...pastu aku chow...penat maaa...hehe...so tu je la utk hari ni...nothing much...cau cin cau!

Takde quote hari ni!...sbb byk yg tak best!...ehehe

Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Thursday, August 05, 2004
Do I deserved this?

Thursday, 5th August 2004

When I think back, suddenly think back(I just can't help it)...all the memories appear...which makes my mood goes bad...well, this is all because of a girl who just can't accept the fact that I helped her through thick and thin...through bad times & the good times...saved her life twice...it was beautiful at first...but then, it was sucks...I just can't believe I sacrificed my life, my future...but what I get is shit...ignorance..sakit hati...well, I don't want to say more on this coz I will tell u guys the truth behind this soon...from A-Z...

Then my life was trembling down...at that time I was really in deep trouble...I was confused on what I was supposed to do...and I went out with her coz I really need her that time...but I didn't say anything about my probs...just wanna be happy with her...but then, I was really sick with those probs and suddenly got no mood...and then it happened...she didn't noticed me that I'm worried about something...all she thinks was herself...never think of the person that brought up her life...and there u go...my troubled life started...

Being like a father, taught my son to be a good person, help he/she grow...and all of a sudden, he/she smack at me...yelling at me...shouting at me...ignores me...and tell me to leave he/she alone...do I deserved this?...and now started to blame me for everything...but hey, if u don't start it first, I won't do this...sapa yg salah skang?...and just wanna run away like that...stupid coward...and again, do I deserved this?...and to that person, u don't deserved to live...supposed I never brought you up and saved your life...Kalau la dah tau jadi camni, better biarkan duduk dlm ketakutan, kerisauan, takde life, terkongkong, no friends, no this and that...better aku biarkan dia dok macam dalam penjara dulu...and biar aku happy dgn life aku...tah-tah aku dah kat UK skang and dah habis study pun or aku dah keje skang ni...semata-mata kerana dia, aku jatuh gedebuk...apa yg aku inginkan, semua hancur musnah...inikah yg dia katakan dia bersyukur sbb aku hadir dlm hidup dia?...bullshit...

Aku bukanlah mengungkit semua ini...sememangnya apa yg aku lakukan dulu terhadap dia adalah dari hati aku yg ikhlas...tetapi apabila terjadi sesuatu yg boleh dielakkan..boleh diselesaikan...dia keras kepala dan mahu mengikut kepalanya sendiri dan lari...sapa tak bengang...kita nak usaha carik jalan yg terbaik utk sama-sama hidup...dah 9 bulan aku bersabar...sikit pun aku tak penah nak tengking or tinggikan suara...tah camne aku bleh bersabar...tapi takpe...kita tgk ape akan jadi lepas ni...it's not a revenge, it's a punishment...u took everything away from me, now I'm taking it all back...and hopefully this time, you'll crushed down like you used to be...be a person yg dilaknat Allah SWT like u used to...am I right?...;)...


Francisca Peter - Aku Hanya Pendatang

Aku bagai seorang pendatang,
Ke sempadan yg mengasingkan,
Sedang duduk di sini aku bermesra dengamu...

Kedatangan tiada sambutan,
Dan sememang tiada balasan,
Langkah kaki sampai di sini terhenti...

Ku mencari,
Kembali pohon hijau nan rendang,
Di situlah kita berteduh,
Dan sumainya bertali arus air mengalir,
Bagai takkan berakhir,
Dijadikan perlambangan,
Tanda setianya percintaan,
Dua insan...

Perjalanan di tanah gersang,
Tanpa sungai dan pohon rendang,
Kau dan aku demikian diibaratkan...


Quote of the day...

"A minute's success pays the failure of years." - Robert Browning

 


Posted at 11:33 pm by irwandy
(11) Comments  

Wednesday, August 04, 2004
Sudut Mari Bercerita

Wednesday, 4th August 2004

A few days ago, aku gi tgk citer I-Robot. Best gak cerita ni...ade kisah teladan yg patut kita renungkan berdasarkan citer tu...hehe...but as always, kita takleh nak selalu bergantung pada robot. Nanti manusia makin malas. Perubahan & perkembangan teknologi pun ada keburukannya jikalau kita tidak menggunakannya dengan betul. Kalau ada pape yg terjadi, semua nanti berbalik pada akar umbi. Sebab itu la tradisi budaya kita juga jgn ditinggalkan dan jgn dipersia-siakan.

Hari ni aku potong rambut...pendek gile rambut aku nih...nampak cam botak plak...hahaha...bulat gile muka aku...kelakar seh..hahahahahh...

anyway, tadi aku gi round-round petaling street...pastu gi Sg Wang...tetiba teringat kat Kasim yg keje kat Timberland Lot10...aku pun singgah je la sana...mmg dia tgh keje pun...borak2 for 20 mins sambil try yellow boot yg berharga RM699...ishk..bile la aku nak angkat boot nih...nak je beli tadi...tapi dia suh tunggu dulu...nanti dia bleh bagi discount voucher...eheh...so, aku tunggu je la nanti...daripada dulu aku nak beli...tapi asyik tak jadi je memanjang...

Nak citer pasal kasut, aku ada 1 kasut keje...3 kasut casual...2 sandal...1 boot bola...1 kasut futsal...1 kasut jogging...1 boot timberland lama...erkk..byk la plak...tak sedar lak aku...hahah...tu pun takleh lagi celen member aku keje kat timberland tu...dia lagi byk...maklum la keje timberland...dpt free je...uhuhu...kat umah ni, aku la paling byk baju...paling byk seluar..paling byk kasut...hahaha...mengalahkan adik pompuan aku lak...tapi aku bukan paling byk makan...sure tak caye kan?..hahaha...

Aku korek-korek files aku kat hard disk pc ni...ini yg aku jumpa...hahah...




One of the main reasons why in recent years the Singapore Government has always ensured that their Miss Universe representative were of tertiary level education or higher was because of the following incident which occurred not too many years ago. It is the final round of the Miss Universe Pageant and the 3 finalists, Miss USA, Miss Malaysia and Miss Singapore are being asked 3 simple questions:

MC: The first question is name me an electrical appliance starting with "L"
Miss USA: Lamp
Miss Malaysia: Light bulb
Miss Singapore: LADIO
Judge: No, no, Radio does not start with the letter "L"
MC: I am going to give you 2 more chances; The next question is name me an animal starting with the letter "L"
Miss USA: Lion
Miss Malaysia: Leopard
Miss Singapore: LABBIT
Judge: No, no, no, Rabbit does not start with the letter "L"
MC: I am going to give you one last chance, if you answer this question incorrectly, you are disqualified. Name me a fruit starting with the letter "L"
Miss USA: Lemon
Miss Malaysia: Lychee
Miss Singapore, with full of confidence, smiles and says: LIEWLIAN ! (Durian)

This is not the end of the story, the Judge consulted the board of judges to determine if Miss Singapore should really disqualified; and they decided that since Miss Singapore was having as many problems with the letter "L", the decided to give her another chance.

Judge: OK, the final question is name me a human anatomy starting with the letter "L"
Miss USA: Lung (applause)
Miss Malaysia: Liver (even more applause)
Miss Singapore: LAN CHEOW !
Judge: ?????????!!!!


Posted at 11:33 pm by irwandy
(5) Comments  

Next Page]