Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< August 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Saturday, August 14, 2004
Konsert Akhir Akademi Fantasia 2

Saturday, 14th August 2004

Tadi gi Maju Junction at 2.45pm...on the way gi Maju Junction tuh, habis aku basah kuyup...sampaikan malu nak masuk jumpa bebudak tuh...gile basah..hahahah..then, jumpa gak bebudak blog..tipah, yanti & angah, dale, nida, zhoulsz, mail & nuar...memula nak main bowling...I was wondering, ade ke bowling kat Medan Mara?...hehe..ni tipah la nih...rupanya kat Pertama je...pastu bowling tu dah lama tutup...hishhh...salah info lagi..hahahah...pastu plan B, main archery...yeahhh...my fav...main 3 round...nuar menang 2 round pertama...aku menang yg last...hehe...lain kali kita main eh nuar?...kali ni kita buat "Robin Hood Challenge"...hahaha...

Then, aku balik sampai umah kul 4.50pm...cepat2 aku tukar baju..pastu gerak gi cheras..Abu, Zaffur & awek Hairul dah berkumpul kat rumah Hairul..pastu naik kete gi LRT Bandar Tasik Selatan, park kat sana...naik LRT berenti kat stesen Bukit Jalil...pastu berjalan gi stadium putra...nak tgk Konsert Akhir Akademi Fantasia 2!!!...ramai gileeeeeeeeeeeeeeeee orang kat luar menunggu nak masuk...kul 7pm baru diorang bukak pintu kasi org masuk...sampai tolak-tolak nak masuk...maklum laa..tiket RM15 je..hehe...dah tu je yg dpt..Alhamdulillah syukur...ramai gile aweksss...cam biasa la kan...pompuan ramai gile dr lelaki...tu yg rambang mata jap...hehe...


Suasana kat luar Stadium Putra Bkt Jalil

Dah dapat masuk je...aku dok kat belah kiri stage...kat upper tier...ok la pemandangannya...syok gak...kira puas hati la...memula bosan gak..pastu tgk satu demi satu artis yg masuk...semua bersorak...perghhh...macam kat red carpet plak diorang nih...eheh...


Suasana kat dalam Stadium


Bila dah start je...wooohhhooooo...ramainya penyokong Zahid...ramai gile pakai baju oren...mmg fanatik gilosss...Zahid!!! Zahid!!! Zahid!!!...hahaha...yg paling best kan...LINDA KENA BOOOOOOOO...muahahahah...padan muka!!!!!!!!!!...dah keluar tu keluar la...geram gak aku dgn masuk dia balik...mengacau undian pelajar lain...hishhh...tapi nasib baik LINDA kena BOO sebelum konsert tu dimulakan...hahahahahh...masa konsert pun ade la boo skit2...tapi kat TV tak dgr kot...overall, the concert was absolutely havoc la...masa interval utk iklan pun best...crowd jerit nama Aznil...pastu Aznil jawab..."ye saya...sapa yg jerit tadi tuuu?...Pitching awak lari!!!...ke laut!..."....hehehe...mmg entertained btol Aznil ni jadi pengacara...

Bila results diumumkan, memang aku tak puas hati Adam dpt no 3..Linda no 2...Zahid tu takpe la...dia best...dia deserved gak la jadi juara...ni pun sbb undian penonton kan...fak aa Linda & Adam...you don't deserved to get 2nd & 3rd place...stupid voters...nak vote pun, jgn la sebab kenegerian...really stupid la...kesian kat Kaer yg dpt last place...Bob 2nd last...Farah 4th place...

Bagi aku, kalau nak diikutkan persembahan paling hebat dan paling power dan kalau diikutkan berdasarkan juri professional...surely BOB yg jadi juara...diikuti oleh Farah 2nd...Zahid 3rd...Kaer 4th...Linda 5th & Adam last...member2 aku yg tak suka bob pun sebelum ni, masa semalam diorang terpegun dgn persembahan bob...kudsia pun nangis...even pencipta lagu Bob tu, Adnan Abu Hasan pun nangis dgr bob nyanyi lagu tu...come on la Malaysians...vote for someone who deserves it la lain kali...jgn ikut emosi..jgn ikut rupa...jgn ikut kenegerian...undi dgn bijak la...go to hell la dgn sesapa yg vote sbb satu negeri dgn dia...stupid reason laa...

Aku pun dah taktau apa tujuan Akademi Fantasia ni...is it a singing & entertainer contest or is it a contest yg berdasarkan populariti & rupa? Kalau nak diikutkan in business terms, of course diorang nak org yg popular supaya album diorang laku...tapi dari segi kualiti ade ke?...bleh ke nak compete internationally?...Sampai bila la Malaysian Music Scene nak maju...sampai bila la nak hasilkan something yg berkualiti...hishhh...

Anyway, aku bersorak gile bila diumumkan Zahid menang...tapi kesian kat yg org yg lebih deserve utk menang...takpe, ni bukan penghujungnya...Farah & Bob...u're the best...Zahid...u're versatile & such an entertaining guy...Kaer, u're OKAY...but still entertaining...Linda, your voice is very good but sengau!...tolong la kurangkan sengau tu...Adam...jgn jadi KRU..jadila diri sendiri...huhu

Errmmm...gambar-gambar lain nanti aku upload la...malas lak nak upload skang nih...bz skit..eheh...tunggu okay?...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Friday, August 13, 2004
Lyrics...

Friday, 13th August 2004

Taktau nak letak tajuk ape utk lirik ni...hmmm...baru je buat tadi..

Seindah hatimu
Kau muncul dalam hidupku
Membawa seribu kebahagiaan
Dalam kegelapan hatiku...

Dari sudut hati
Ku ingin mengenali, mencintaimu
Namun apakan daya
Sejarah menghantui hidupku...

Mengapa ianya datang
Ketika ku masih terluka
Bunga yang berkembang mekar
Haruskah ku biarkan

Di saat ini di ketika ini
Biarlah masa yang menentukan
Untuk menyatukan dua insan
Dalam mengecapi kebahagiaan

Kat bawah ni adalah lirik yg penah aku tulis ketika aku dalam keadaan yg tak mengizinkan...dalam keadaan yg tak sepatutnya aku hadapi...

Suratan

Selama ini,
Kau menyinari hidupku,
Namun apakan daya,
Kau hilang tiba-tiba...

Hidup ini tiada ertinya,
Tanpamu di sisi,
Itulah permainan duniawi,
Dugaan yg terpaksa ku tempuhi...

Bila ku kenang,
Peristiwa lalu,
Tangisan hatiku mengguris jiwa,
Itulah suratan hidupku...

Titian perjalanan ini,
Harus ku teruskan,
Untuk mencapai sinar,
Yang menerangi hidupku...

Kerna ku tahu ia masih untukku...



Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Thursday, August 12, 2004
Lepak, Karaoke, Lepak!

Thursday, 12th August 2004

Hey Ya!...Wassap guys?...hari ni terpaksa bangun awal walaupun tak rela..hehe..ngantuk sgt laaa...hishhh...kul 12pm, cousin aku datang nak pinjam buku...and lepak dgn dia jap..borak2...pastu dia balik...kul 1pm, aku basuh kete jap...at 1.50pm, amik adik aku kat skolah...hantar dia balik rumah, and terus gerak gi Sg wang...dah berjanji dgn Yanti & kurekuresakti ...traffic jam all the way nak gi Sg Wang..hampeh btol...kul 2.45pm baru sampai...kurekure pun dah sampai...tinggal nak tunggu Yanti je...dia sampai kul 3.30pm...lepak kat McDonald's...makan-makan...4.45pm gerak gi Plaza Ampang...karaoke time!!!...

Masuk kat tempat karaoke tu kul 5.30pm...pastu start melalak bertiga je..hahah...walaupun kitorang 3some (is this the correct word?..hahahah), but it was quite fun...spent 2 hours there...lepas Maghrib baru blah...aku ikut kurekuresakti gi hospital Ampang Puteri...melawat kawan dia...tak sempat seh nak gi jamming...sorry guys...aku tak drive...kurekure yg drive...maybe next time...ermmm...nak tgk gambar karaoke...masuk fotopages aku tuh...click kat sebelah tu...

Lepas gi hospital, kurekure bawak aku gi Subang Perdana...jumpa si Basri & Op...diorang bloggers gak...kitorang dinner kat sana...hahaha..geng Mak Itam diorang nih...hehe...aku pun bakal geng Mak Itam once T-Shirt diorang dah out!...hahaha...ok tak Basri?..OLE!...hahahahahh..aku pun dah terikut dgn perkataan OLE diorang nih...anyway, nice to meet you guys yesterday...

Then, kul 11pm...kitorang balik...kurekure hantar aku balik rumah...waduhh..hari ni ngantuk sgt...berapa byk kali aku menguap dlm kete kurekure...nasib baik kurekure ni talkative...kalau tak, aku dah tido dlm kete..hehe...hishhh...what a day...penat...aku kena balik awal sbb nak siapkan keje aku...nak kena hantar lagi 2 weeks!...better siapkan cepat...got 2 and a half months to go!...

Lagu yg bergema di telinga ku pada hari ni...the composer was my friend back in 1998...dia ni ex-VE...

Kau Kembali by Johan Farid Khairuddin(JFK) aka Teejay X-Fresh
(akan dinyanyikan oleh Kaer pada Konsert Akhir AF)

Mengapa langit nan biru
Mengapa daun 'kan gugur
Oh mengapa dunia kelam tanpa mentari
Mengapa bertahun lama kau pergi
Haruskah diri membenci
Namun hati terus rela menerima
Kedatanganmu

(Chorus)
Kau kembali
Membawa sinar cahya
Ayahanda
Kau pulangkan sinar mata di Bonda
Ayahanda
Kau terangi sudut hati yang kelam
Usahlah dikenang kisah yang lama lagi
Ayah, kau kembali

Ku ingin mendakapimu
Tapi langkah masih kaku
Namun aku
Teguh mengorakkan senyuman
Oh Ayah
Mengapa bukan dahulu
Kau hadir dalam hidupku
Ku keliru
Namun ingin sekali ku
Mengenalimu

Repeat chorus

(Bridge)
Tiada kata yang dapat ku gambarkan suasana
Pahit getir namun aku telah sedia
Untuk rela memaafkan seribu dosa lama
Dari hidup sesaat lagi tanpa mu
Oh Ayah


Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Wednesday, August 11, 2004
Melepak

Wednesday, 11th August 2004

"Takkan kita dapat bertahan...hidup dalam bersendirian...panas terik..hujan panas...kita melalui bersama..."

haha...sape yg tgk Diari AF ke or iklan kat Astro Ria...sure selalu dgr lagu tu...hahaha...everyday aku dgr...tapi aku wonder, ape tajuk lagu tu eh...kalau ade sesapa yg tau, sila kasi tau eh...tq!

Tadi aku lepak kat MMU cyber...dah lama tak jumpa bebudak kat sana...lepak dgn diorang jap...dinner kat Malee...Faris belanja...thanks dude!...dah lama gile tak makan kat situ...rindu laks...hehe...kira best la...rindu bebudak mmu gak...tapi tadi MMU lengang semacam je...study week eh?...

Balik tadi pun sambung buat keje jap...damn tired...driving je hari nih...pagi tadi lak tolong mak buat fruit tartlets for 350 pieces...hmmm...tah la...tade ape nak dicakapkan hari ni...tgh letih nih...esok ade hal lak...okie ciao!

Siapalah aku ini yang ingin memetik cintamu,
Siapalah seadanya diriku di sisimu,
Kau punya segalanya,
Sedangkan aku insan hina,
Hidupku penuh dengan kisah duka...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(5) Comments  

Tuesday, August 10, 2004
At last...

Tuesday, 10th August 2004

Yeeehhhaaaa...at last, I bought something to wear this Saturday for the Final AF Concert...aku ingat nak support Zahid...aku maleh pakai kaler oren..kaler yg hampir cam oren bleh gak la ye?...haha...this is what I bought tadi kat Lot10...kinda my all time fav...


Ok la tu ek..hehe...AFUNDI ZAHID! AFUNDI BOB! AFUNDI FARAH! AFUNDI KAER! Here I come bebeh...kitorang gi berlima...aku, Hairul & awek dia, Abu & Zaffur...I'm wondering seat camne la dpt nanti eh...jgn jauh-jauh udahhh...uuwwaaaa....hehe...

Aaarrrgghhh...confuse confuse!...tak penah aku rasa confuse camni...apsal hah?...Gile ape aku nih...pape hal pun, aku tetap teruskan hidup cam biasa je la...buat cam biasa...ingat nak buat dunno tapi takleh lak...ermmm...biaq pi je la...

Khamis ni ade karaoke...sape nak join?...meh meh...mari kita melalak ramai-ramai...huhu...busan seh...keje melambak...nak buat tade mood...kena release tensen skit...baru bleh buat keje...adoiiiiii...lagi 3 bulan je ni haaa...pls la concentrateeee...pls pls plssss...

Lagu yg menjadi teman telinga aku untuk hari ni...

James Ingram - Somewhere Out There (OST An American Tale)

Somewhere out there beneath the pale moonlight
Someone's thinking of me and loving me tonight

Somewhere out there someone's saying a prayer
That we'll find one another in that big somewhere out there

And even though I know how very far apart we are
It helps to think we might be wishing on the same bright star

And when the night wind starts to sing a lonesome lullaby
It helps to think we're sleeping underneath the same big sky

Somewhere out there if love can see us through
Then we'll be together somewhere out there
Out where dreams come true

And even though I know how very far apart we are
It helps to think we might be wishing on the same bright star

And when the night wind starts to sing a lonesome lullaby
It helps to think we're sleeping underneath the same big sky

Somewhere out there if love can see us through
Then we'll be together somewhere out there
Out where dreams come true


Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Next Page]