Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< August 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Tuesday, August 17, 2004
Some Facts About Me...(I think so..)

Tuesday, 17th August 2004


1. What is it about you that people don't really
notice?
- I'm not as good as they think...hehe

2. What do people commonly mistake you for?
- I'm a good guy...hahahahh...

3. Are you insecure?
- I dunno...ask my friends...

4. Do you think you're attractive?
- No I don't...

5. Do you find it easy to trust people?
- Nope...

6. Do you have a really big secret?
- Yup...and still keep it to myself as promised...;)

7. If yes, how many people have you told about
- Just one, to myself!!!

8. How do you get mad?
- Depends on the situation and time...

9. What do you do when you're bored?
- Chatting, playing the guitar, singing...

10. Do you enjoy doing nothing?
- Sometimes yes, sometimes no...I'm crazy by the way..hehe

11. Are you comfortable being alone?
- Hell yeah...

12. Do you think watching the sunset or the stars is fun?
- Watching alone, hati tenang...watching with "someone", romantic & fun!!!

13. Do you like the rain?
- Not when I'm riding my scooter...

14. What can you say about poetry?
- It's a masterpiece from our mind...

15. Are you a phone person?
- Not so...

16. Do you find it easy to express how you feel?
- Nope...it's not easy for me...but usually I will tell directly...

17. What song best describes how you feel right now?
- Semusim by Marcell

18. What impossible thing do you want to do right now?
- Going to UK for few years to make myself comfortable...

19. What is missing in your life right this moment?
- "Someone"...and everything...

20. Do you like the person who posted this?
- Hell yeah...she's a good friend of mine...

Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Monday, August 16, 2004
Ape yg jadi dgn aku ni?

Monday, 16th August 2004

Aku tak mengerti apa yg sebenarnya terbuku di hati. Aku taktau apa yg aku nak. Aku taktau kenapa aku perlu buat macam ni. Aku taktau apa yg aku nak carik. Aku taktau apa yg aku inginkan. Aku semakin malas. Semakin bingung terhadap apa yg aku hajati. Dulu, aku punyai sasaran-sasaran yg tertentu dalam mengecapi sesuatu yg aku inginkan. Tapi, skang ni aku tak nampak apa yg hendak disasarkan. Mostly berlaku secara ad-hoc. Aku ni jenis yg suka plan dan set target kalau hendak memulakan sesuatu. Usually, apa yg aku plan akan aku realisasikan dalam apa cara jua sekalipun. Tapi kali ni macam ntah le. Aku sendiri taktau apa yg aku tgh lakukan skang ni.

Terlalu banyak perkara yg tidak baik berlaku pada tahun ni. Aku rasa, tahun ni adalah tahun yg paling malang untuk aku. Ianya bukan sahaja menimpa aku, tetapi menimpa keluargaku sekali. Disebabkan aku, keluarga aku pun terlibat sama. Disebabkan cinta, aku jadi camni. Disebabkan cinta, aku jatuh gedebuk. Disebabkan pengorbanan yg aku taktau whether it's worth it or not, aku jadi hancur. Dan aku slowly develop sikit demi sikit. Aku bangkit daripada kejatuhan aku. Dan skang ni aku menjadi semakin bingung. Mungkin aku terlalu berhati-hati setelah apa yg aku alami dulu. Aku pun sendiri bingung nak tulis entry kali nih. Aku just cakap ikut hati aku dan minda aku yg dah lama terbuku.

Aku just rasa tak sedap hati bila aku terpaksa menjadi seorang yg bukan diri aku sendiri. Aku tak suka pretending. Tak kisah la pretending dr segi pape. Aku just nak jadi diri aku sendiri. Sometimes, aku terpaksa menipu utk menjaga hati org lain. Aku terpaksa menipu utk membuat kebaikan. Aku tak suka tu semua. Aku harap, biarlah menda ni berhenti.

Di sebalik kisah itu semua, aku bersyukur sebab dapat mencari diri aku yg sebenar jugak. Aku dapat mencari diri aku yg lebih matang dan lerbih berpandangan terbuka. Aku juga dapat menilai erti kehidupan daripada sudut-sudut yg berbeza. Dan aku rasa, inilah yang si Dia nak. Dia ingin aku menjadi orang sebegini supaya dapat bersama dengannya. Aku taktau, tapi aku hanya perlukan satu peluang utk memperbetulkan semula keadaan yang tidak sepatutnya berlaku. Aku hanya perlukan satu peluang utk kembalikan Dia kepadaku. Itulah hajat aku sebelum segala-galanya terlambat. Aku taknak dia menyesal apabila sesuatu yg buruk berlaku nanti. Aku taknak Dia menangis meratapi aku suatu hari nanti. Aku pernah membuat dia kembali mengecapi kebahagiaan hidup dan tidak mustahil aku juga boleh membuatkan dia bahagia bersama aku. InsyaAllah...

Jet - Hold On

You tried so hard to be someone
That forgot who you are
You tried to fill some emptiness
Till all you had spilled over

Now everythingís so far away
That you donít know where you are
You are

When all that you wanted
When all that you had donít seem so much
For you to hold onto
For you to hold onto
For you to belong to

When itís hard to be yourself
Itís not to be someone else
Still everythingís so far away
That you forget where you are
You are

When all that you wanted
When all that you had donít seem so much
For you to hold onto
For you to hold onto

Hold on Hold on Hold on Hold on
Hold on Hold on Hold on Hold on

When all that you wanted
When all that you had donít seem so much
For you to hold onto
For you to hold onto
For you to hold onto
For you to belong to

 


Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Sunday, August 15, 2004
Merajuk?..pebendanya ni..hehe

Sunday, 15th August 2004

Hidup ni bermacam-macam cerita...bermacam-macam ragam...ish ishhh...sampai aku naik pening...skang ni plak, bebudak terato.com ingat aku merajuk dgn terato...adoiii..ape la spekulasi yg diorang cuba nak buat nih...takpe la..aku buat statement...buat pengetahuan bebudak terato semua, aku ada sebab2 peribadi utk quit terato.com...takde kaitan dgn merajuk ke ape ke...tu semua bullshit..heheh...ada paham?...tapi aku still lepak dgn bebudak terato...kalau nak lepak tu, ajak je la...jgn ingat aku merajuk plak...ish ishh...lain kali tanya pada tuan punya badan dulu la..kekeke

ermmm...siang tadi dlm kul 2pm, gi KLCC...temankan Yan jejalan beli buku kat Kinokuniya...pastu lunch sesama sambil borak-borak...perghhh..lama gile dok kat picnic foodcourt tuh...memacam la borak...pot pet pot pet itu ini...haha...seronok gile...pastu jejalan la kat KLCC tu...pastu Yan dah pening plak...dia nak balik, so aku hantar dia gi kete dia...and aku sambung window shopping kat KLCC lagi sengsorang...huhu...ingatkan nak beli buku...tapi malas la plak..lain kali je la..kul 6pm pastu, aku pun balik...tak puas plak nak borak...takpe la Yan, lain kali kita sambung borak lagi ye?..hehe...;)...

Balik je umah, take a nap jap...pastu bangun tgk F1...hishhh..hampeh la Kimi...kesian dia..terpaksa kuar sbb software problem...anyway, Arsenal menang lawan Everton 4-1 tuhhh...gile la Arsenal..makin power plak...yg bestnya...Manchester United kalah!!!...hahahah...dgn Chelsea...kalah 1-0...pastu aku sambung buat assignment aku...ish..byk le plak...esok ade meeting kul 1pm...huhu...so, itu je la entry utk kali ni...ciao!

Posted at 11:33 pm by irwandy
(7) Comments  

Saturday, August 14, 2004
Konsert Akhir Akademi Fantasia 2

Saturday, 14th August 2004

Tadi gi Maju Junction at 2.45pm...on the way gi Maju Junction tuh, habis aku basah kuyup...sampaikan malu nak masuk jumpa bebudak tuh...gile basah..hahahah..then, jumpa gak bebudak blog..tipah, yanti & angah, dale, nida, zhoulsz, mail & nuar...memula nak main bowling...I was wondering, ade ke bowling kat Medan Mara?...hehe..ni tipah la nih...rupanya kat Pertama je...pastu bowling tu dah lama tutup...hishhh...salah info lagi..hahahah...pastu plan B, main archery...yeahhh...my fav...main 3 round...nuar menang 2 round pertama...aku menang yg last...hehe...lain kali kita main eh nuar?...kali ni kita buat "Robin Hood Challenge"...hahaha...

Then, aku balik sampai umah kul 4.50pm...cepat2 aku tukar baju..pastu gerak gi cheras..Abu, Zaffur & awek Hairul dah berkumpul kat rumah Hairul..pastu naik kete gi LRT Bandar Tasik Selatan, park kat sana...naik LRT berenti kat stesen Bukit Jalil...pastu berjalan gi stadium putra...nak tgk Konsert Akhir Akademi Fantasia 2!!!...ramai gileeeeeeeeeeeeeeeee orang kat luar menunggu nak masuk...kul 7pm baru diorang bukak pintu kasi org masuk...sampai tolak-tolak nak masuk...maklum laa..tiket RM15 je..hehe...dah tu je yg dpt..Alhamdulillah syukur...ramai gile aweksss...cam biasa la kan...pompuan ramai gile dr lelaki...tu yg rambang mata jap...hehe...


Suasana kat luar Stadium Putra Bkt Jalil

Dah dapat masuk je...aku dok kat belah kiri stage...kat upper tier...ok la pemandangannya...syok gak...kira puas hati la...memula bosan gak..pastu tgk satu demi satu artis yg masuk...semua bersorak...perghhh...macam kat red carpet plak diorang nih...eheh...


Suasana kat dalam Stadium


Bila dah start je...wooohhhooooo...ramainya penyokong Zahid...ramai gile pakai baju oren...mmg fanatik gilosss...Zahid!!! Zahid!!! Zahid!!!...hahaha...yg paling best kan...LINDA KENA BOOOOOOOO...muahahahah...padan muka!!!!!!!!!!...dah keluar tu keluar la...geram gak aku dgn masuk dia balik...mengacau undian pelajar lain...hishhh...tapi nasib baik LINDA kena BOO sebelum konsert tu dimulakan...hahahahahh...masa konsert pun ade la boo skit2...tapi kat TV tak dgr kot...overall, the concert was absolutely havoc la...masa interval utk iklan pun best...crowd jerit nama Aznil...pastu Aznil jawab..."ye saya...sapa yg jerit tadi tuuu?...Pitching awak lari!!!...ke laut!..."....hehehe...mmg entertained btol Aznil ni jadi pengacara...

Bila results diumumkan, memang aku tak puas hati Adam dpt no 3..Linda no 2...Zahid tu takpe la...dia best...dia deserved gak la jadi juara...ni pun sbb undian penonton kan...fak aa Linda & Adam...you don't deserved to get 2nd & 3rd place...stupid voters...nak vote pun, jgn la sebab kenegerian...really stupid la...kesian kat Kaer yg dpt last place...Bob 2nd last...Farah 4th place...

Bagi aku, kalau nak diikutkan persembahan paling hebat dan paling power dan kalau diikutkan berdasarkan juri professional...surely BOB yg jadi juara...diikuti oleh Farah 2nd...Zahid 3rd...Kaer 4th...Linda 5th & Adam last...member2 aku yg tak suka bob pun sebelum ni, masa semalam diorang terpegun dgn persembahan bob...kudsia pun nangis...even pencipta lagu Bob tu, Adnan Abu Hasan pun nangis dgr bob nyanyi lagu tu...come on la Malaysians...vote for someone who deserves it la lain kali...jgn ikut emosi..jgn ikut rupa...jgn ikut kenegerian...undi dgn bijak la...go to hell la dgn sesapa yg vote sbb satu negeri dgn dia...stupid reason laa...

Aku pun dah taktau apa tujuan Akademi Fantasia ni...is it a singing & entertainer contest or is it a contest yg berdasarkan populariti & rupa? Kalau nak diikutkan in business terms, of course diorang nak org yg popular supaya album diorang laku...tapi dari segi kualiti ade ke?...bleh ke nak compete internationally?...Sampai bila la Malaysian Music Scene nak maju...sampai bila la nak hasilkan something yg berkualiti...hishhh...

Anyway, aku bersorak gile bila diumumkan Zahid menang...tapi kesian kat yg org yg lebih deserve utk menang...takpe, ni bukan penghujungnya...Farah & Bob...u're the best...Zahid...u're versatile & such an entertaining guy...Kaer, u're OKAY...but still entertaining...Linda, your voice is very good but sengau!...tolong la kurangkan sengau tu...Adam...jgn jadi KRU..jadila diri sendiri...huhu

Errmmm...gambar-gambar lain nanti aku upload la...malas lak nak upload skang nih...bz skit..eheh...tunggu okay?...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Friday, August 13, 2004
Lyrics...

Friday, 13th August 2004

Taktau nak letak tajuk ape utk lirik ni...hmmm...baru je buat tadi..

Seindah hatimu
Kau muncul dalam hidupku
Membawa seribu kebahagiaan
Dalam kegelapan hatiku...

Dari sudut hati
Ku ingin mengenali, mencintaimu
Namun apakan daya
Sejarah menghantui hidupku...

Mengapa ianya datang
Ketika ku masih terluka
Bunga yang berkembang mekar
Haruskah ku biarkan

Di saat ini di ketika ini
Biarlah masa yang menentukan
Untuk menyatukan dua insan
Dalam mengecapi kebahagiaan

Kat bawah ni adalah lirik yg penah aku tulis ketika aku dalam keadaan yg tak mengizinkan...dalam keadaan yg tak sepatutnya aku hadapi...

Suratan

Selama ini,
Kau menyinari hidupku,
Namun apakan daya,
Kau hilang tiba-tiba...

Hidup ini tiada ertinya,
Tanpamu di sisi,
Itulah permainan duniawi,
Dugaan yg terpaksa ku tempuhi...

Bila ku kenang,
Peristiwa lalu,
Tangisan hatiku mengguris jiwa,
Itulah suratan hidupku...

Titian perjalanan ini,
Harus ku teruskan,
Untuk mencapai sinar,
Yang menerangi hidupku...

Kerna ku tahu ia masih untukku...



Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Next Page]