Web Counter
Since January 2004




- ::: mE ::: -
| Irwandy aka ND |
| 27 |
| Kuala Lumpur |
| Working in Shah Alam |
| Photography, Blogging, Guitars |
| Music, Theatre, Movies, Cars |

| YM! : silverbullet_gt |


-------------------------------


ND's Latest News :-

- photography freak
- working in UMW, Shah Alam
- busy with working life lately


-------------------------------



Plain White Tee's - Hey There Delilah



-------------------------------

Siri Sampai Menutup Mata

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11

-------------------------------

Siri Mencari Sinar

Episod 1
Episod 2
Episod 3
Episod 4
Episod 5
Episod 6
Episod 7
Episod 8
Episod 9
Episod 10
Episod 11
Episod 12
Episod 13
Episod 14


-------------------------------

Entri Yang Terhangat Di Pasaran

Aku Bukan Memilih
Pakaian Ketat : 18SX
Menjalinkan Hubungan
Why Call?
Ada Apa Dengan Perempuan?
Duit Hantaran
Melayu Kita
Mamak!!!
For The Love or Money
Mencarut?
Hantu
Kisah Di Traffic Light


-------------------------------

:: Archieves ::

<< August 2004 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed


Wednesday, August 25, 2004
Peningggggggggggggggggggggg

Wednesday, 25th August 2004

Bangun lambat gile hari ni...ye la...project dah siap..dah hantar semalam..lega rasanya...tu yg tido tak ingat dunia..heheh...bangun je...lauk lunch dah ade...ape lagik...soruu duluuu..pastu bersiap nak kuar...jumpa member jap...dia ade prob nak citer...lepak2 sambil makan...kul 5pm aku balik...sampai rumah je...kepala aku dah cam tak betul...pening sangat...sebelah je plak tu...hmmm

Actually doktor dah kasi warning kat aku about something...tapi aku buat tak endah je..hahhaahh...ni la akibatnya kot...ishk..menda tu dtg balik ke?..haiyyaaa...dah 2 menda sebati...lagi satu nak dtg balik...hishhh...larat ke badan aku ni nak suffer semua tu nanti?...hmmm...ntah le...dlm masa-masa yg genting ni...macam2 yg dtg...I wonder, dugaan camni pun aku suffer teruk gile...macam mana la dugaan yg lebih besar yg akan datang nanti kan?...hmm..sama-sama kita renungkan...

This weekend tak main futsal...kuku ibu jari kaki kiri aku dah nak tercabut...patut le masa main futsal last week..rasa sakit je ibu jari aku tuh...rupanya berdarah keluar...huhuhu...next week baru la bleh main kot...tgh tunggu kuku kaki ni tercabut dulu...

Patutnya this week aku kena gi jumpa physioterapist.. nak check pergelangan kaki kiri aku...bawah buku lali aku tu sakit bila berjalan...takkan ade menda yg koyak kot...usually, aku biarkan je...sbb lama2 nanti jadi ok balik...yg ni dah lama sgt....risau gak aku...aku takut kang bile jumpa, dia suh gi operate je...hahaha..aku ni dah la tak penah masuk hospital...sbb tak penah ade menda yg membuatkan aku perlu masuk hospital...Alhamdulillah...


I cannot promise you that
I will not change
I cannot promise you that
I will not have many different moods
I cannot promise you that
I will not hurt your feelings sometimes
I cannot promise you that
I will not be erratic
I cannot promise you that
I will always be strong
I cannot promise you that
my faults will not show

But
I do promise you that
I will always be supportive of you
I do promise you that
I will share all my thoughts
and feelings with you
I do promise you that
I will give you freedom to be yourself
I do promise you that
I will understand everything that you do
I do promise you that
I will be completely honest with you
I do promise you that
I will laugh and cry with you
I do promise you that
I will help you achieve all your goals

But
most of all
I do promise you that
I will love you

Posted at 11:33 pm by irwandy
(2) Comments  

Tuesday, August 24, 2004
Thanks

Tuesday, 24th August 2004

I would like to thank to my friends and those blog viewers that gave comments about my entries. I really appreciate your comments. You know who you are. Just click on the comments and see the names...;)...and here is something for u guys...and pls comment about it also!..haha
 

She's got a way about her
I don't know what it is
But I know that I can't live without her
She's got a way of pleasing
I don't know why it is
But there doesn't have to be a reason anyway

She's got a smile that heals me
I don't know what it is
But I have to laugh when she reveals me
She's got a way of talking
I don't know why it is
But it lifts me up when we are walking anywhere

She comes to me when I'm feeling down
Inspires me without a sound
She touches me and I get turned around
She's got a way of showing
How I make her feel
And I find the strength to keep on going
She's got a light around her
And everywhere she goes
A million dreams of love surround her everywhere...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(4) Comments  

Monday, August 23, 2004
Semakin hari semakin bingung

Monday, 23rd August 2004

Lately ni, aku rasa aku ni makin bingung. Makin taktau hala tuju aku. Macam orang yg takde pendirian tetap. Semakin blur dengan keadaan yg menimpa. Semua menda yg aku nak buat macam takde kesungguhan lagi. Aku memang rasakan yg aku telah kehilangan sesuatu yg amat besar dalam sejarah hidup aku. Diri aku sendiri yg dulu telah hilang...all the good things about me dah lenyap begitu sahaja. Mungkin telah dibawa pergi oleh dia? Mungkin juga, sebab semua ini terjadi selepas aku berjumpa dgn dia.

Dulu, aku selalu yakin terhadap apa yg aku buat dan mostly berjaya. Jika nak buat sesuatu tu, aku akan cuba sampai dapat. Dulu, aku selalu sangat tolong orang sbb memang aku suka tolong pun. Skang ni, aku macam tak berdaya nak menolong orang lagi. Dulu, pemikiran aku tajam...itu yg ayah aku ckp la...jenis cepat tangkap...skang ni, makin lembab. Tah ape jadi tah aku pun taktau. Dulu, aku suka keluar...merayap...lepak dgn member2...skang ni aku dok rumah je sepanjang masa...menanti hari-hari berlalu pergi...seolah-olah aku tgh tunggu bulan jatuh ke riba...sometimes aku termenung memikirkan masa depan...terkenang kembali kenangan2 lepas...dan macam2 lagi...

Kadang-kadang aku terfikir, kenapa la aku tak pegi je UK tahun lepas?...Kenapa la aku tak stay kat Melbourne tahun 2002 dulu? Kenapa la aku quit MMU?...Kenapa la aku masuk kolej APIIT?...Setiap hari aku fikirkan tentang tu semua...kenapa aku ditakdirkan sebegitu rupa...rupanya semua perkara itu menghala kepada 2 tujuan...firstly, family aku...kalau aku pegi jugak UK tahun lepas, mungkin aku akan menyusahkan family aku...ataupun aku akan quit setengah jalan...secondly, si dia...kalau aku gi UK tahun lepas...kalau aku stay kat Melbourne...kalau aku tak quit MMU, tak mungkin aku akan jumpa si dia...tak mungkin dia berada di mana dia berdiri sekarang...mungkin dia still struggle nak hidup tanpa sesiapa di sisi...

Ntah la...aku rasa terlalu banyak aku korbankan masa aku utk kesenangan org lain...ape yg aku fikir aku pun taktau...tapi aku tetap bersyukur dengan segala apa yg berlaku ini...walaupun ada perkara yg amat buruk, tetapi ade juga baiknya...walaupun lembu punya susu, sapi dapat nama...aku pasrah dan redha dgn apa yg jadi...biarlah kacang lupakan kulit...biarlah habis madu sepah dibuang...hopefully semua ni lead to something yang boleh membuatkan aku berjaya dalam hidup dan mendapat kesenangan & kebahagiaan di dunia dan di Akhirat. Amin...

Posted at 11:33 pm by irwandy
(7) Comments  

Sunday, August 22, 2004
Hi-Tea...

Sunday, 22nd August 2004

Tadi pegi Hi-Tea kat Palace of The Golden Horses Hotel kat Mines...ade Fariq punya sister punya last reception wedding ceremony for her friends...so, Fariq jemput our clique...9 of us pegi sekali...well, first time aku gi hotel tu...quite nice...6 stars la katakan...sebelum majlis tu start around 4pm, rupanya ada Siti Nurhaliza Fantasia Tour Press Conference kat one of the conference hall kat situ...sekali dgn bebudak AF1 & AF2...tapi diorang dah kat dlm conference hall dah...tak sempat nak tgk diorang...aku dgn bebudak lain pun tunggu je la depan conference tu...ingatkan nak keluar, tapi dah tunggu 10 minit...malas la..hahaha...kitorang pun blah gi tempat ceremony kitorang tu...

Pastu terserempak dgn OAG plak...kecik-kecik je rupanya diorang ni....hahahahahah...bleh la buli...:p...then, the ceremony berlangsung...the food was nice...the activities tak berapa sgt la...kitorang just sit and eat...hahah...sambil snapping some pictures...lepak-lepak..borak-borak...kul 5.30pm habis...then, kedua-dua mempelai naik helikopter pegi Pulau Pangkor right after majlis tu tamat...for their honeymoon holidays!...hehe...6pm kitorang blah...

Kalau korang nak tau, that was their 7th and the last wedding reception ceremony since 27th June!...hahaha...I guess almost everyweek diorang buat ceremony camtu...pihak pompuan buat 2 kali...pihak lelaki buat 4 kali...and buat sesama sekali...utk kawan la..family la...kerabat2 la...fuhhh...gile sehhh...maklum la that guy anak somebody...huhu...but it's cool though for those yg ada byk duit la...

Family members, relatives aku dah la ramai...but I guess my friends lagi ramai..hahaha...taktau la nak buat ceremony berapa kali & kat mana...tgk la pada kemampuan aku nanti...huhu...aaahhh, aku taknak fikir semua tu...just bila dah sampai masa, ada la nanti...hahahahah...kita enjoy duluuu...aku tak gersang nak kawin...aku gersang nak carik duit!... ;)

Posted at 11:33 pm by irwandy
(3) Comments  

Saturday, August 21, 2004
Ku Cinta Padamu...

Saturday, 21st August 2004

Dikau hilang tiba-tiba,
Dari sisi meninggalkan diri,
Hati ini retak seribu bagai kaca,
Berderailah sampai masa...

Ku ilham lagu ini,
Untukmu oh sayang,
Hadirlah kembali seperti dulu,
Menyayangi diriku,
Walaupun kau jauh,
Akan ku tunggu...

Sayang,
Manakan ku cari penggantimu,
Tiada duanya,
Hanya kau bertakhta di jiwa selamanya,
Pulanglah,
Ku cinta padamu...

Ku ilham lagu ini,
Untukmu oh sayang,
Hadirlah kembali seperti dulu,
Menyayangi diriku,
Walaupun kau jauh,
Akan ku tunggu...

Kau,
Bermakna dan hidup ini bersama,
Tuhan menentukan takdir kita,
Aku pasrah...


Posted at 11:33 pm by irwandy
Comments Please  

Next Page]